SUBARU BRZ

Put je Vaše igralište.

U SUBARU BRZ, vožnja je mnogo više od prevoznog sredstva - to je strast.

Subaru Core Tehnologija

Od samog početka, SUBARU BRZ je napravljen kao simbol čistoće sportskih automobila. Jedinstveno nizak i kompaktan, pouzdan motor SUBARU BOXER engine izabran je kao temelj na kojem će se graditi ovaj sportski automobil - kojeg karakterišu

responzivan menjač, lagana težina i prijatan vozački karakter.

Pogon za sportske automobile

Izložen simetrično, SUBARU BOXER engine motor savršeno pokreće radilicu sa pogonskim vratilom za izvanrednu stabilnost i dinamičku okretnost. A konfiguracija pogona na zadnje točkove omogućila nam je kretanje motora unazad i daje vam preciznu kontrolu nad vašom zavojem.

Kombinovali smo ovu okretnu platformu sa novo dizajniranim upravljačkim sistemom za brze odnose koji je podešen da reaguje zadivljujućom preciznošću i neposrednošću na vaš unos.

Performanse suspenzije

Sofisticirao prilagođavanje potpuno nezavisne suspenzije izvlači svaki mogući delić okretnosti i responzivnosti koje SUBARU BRZ može da ponudi. MacPherson-ovi prednji nosači povećavaju čvrstinu i osećaj direktne kontrole omogućavajući SUBARU BOXER engine motoru da se postavi još niže u šasiji. Dizajn sa dvostrukom trakom sa zadnje strane poboljšava okretanje guma pri skretanju. Sve ovo rezultira SUBARU BRZ modelom uz poboljšani komfor vožnjekoji doprinosti stabilnosti u vožnji.

Torsen* LSD

Stimulišuća preciznost pri svakom skretanju - to je ono što izdvaja SUBARU BRZ. Napredni Torsen diferencijal s ograničenim proklizavanjem pomaže Vam da ostvarite pravolinijsko skretane velike brzine dok povećavate vašu udobnost i kontrolu na stazama.

* Torsen je registrovani zaštitni znak korporacije JTEKT.

SUBARU BOXER motor

SUBARU BOXER enginemotor daje SUBARU BRZ modelu nove nivoe preciznosti i uzbuđenja. Ovaj 2.0-litarski motor je postavljen još niže u šasiji, što ga čini kompaktnijim i bližim vozaču.

To je prvi takav motor koji ima tehnologiju direktnog i lučnog ubrizgavanja goriva, što povećava i responzivnost i efikasnost korišćenja goriva. To je jedinstven dizajn koji nudi novu vrstu zadovoljstva.

2.0-litarski DOHC SUBARU BOXER

2.0-litarski DOHC SUBARU BOXER

  • Max output 147 kW (200 PS) / 7,000 rpm
  • Max torque 205 Nm (20.9 kgfm) / 6,400 – 6,600 rpm

Balans

Lagana karoserija i čvrsta šasija SUBARU BRZ-a zajedno doprinose elegantnoj i udobnoj vožnji obezbeđujući sportsku vožnju bez razočarenja. Ukupna šasija je ojačana bez žrtvovanja prednosti sportskih suspenzija koje doprinose boljem upravljanju i stabilnosti menjača, a istovremeno povećavajući udobnost. Raspodela težine sportskog automobila na prednjoj i zadnjoj osovini takođe doprinosi boljoj ravnoteži i lakšem upravljanju za jedinstven sportski doživljaj vožnje.

Nizak gravitacioni centar

Nisko težište vozača drži vozače bližim onome što je bitno: asfaltu. SUBARU BRZ koristi svoj motor SUBARU BOKSER kako bi koncentrisao svoju masu do tačke samo 460 mm * iznad zemlje. Rezultat toga je uzvišeno, predvidljivo rukovanje koje svim vozačima pruža pouzdano uživanje.

Koristimo vazduh u našu korist.

Spojler od legure aluminijuma daje SUBARU BRZ modelu više stilsko i agresivno prisustvo na drumu kao i poboljšane aerodinamičke performanse. Njegov oblik pomaže usmerenom protoku vazduha za veću efikasnost, a takođe povećava kontrolu i stabilnost pri brzini.

* Merenje varira u zavisnosti od modela i u skladu je sa standardnim merenjima SUBARU KORPORACIJE.